Hoeveel risico loopt u met uw huidige flexpool?

9 juli 2014

De Eerste Kamer heeft dinsdag 8 juli 2014 na een debat met staatssecretaris Van Rijn (VWS) en minister Plasterk (BZK) de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 aangenomen. Dit kan dramatische gevolgen hebben voor de inzet van personeel. Lees verder »

Zorgvisie: Hoe maak je je personeelsbestand flexibeler

26 december 2013

Marktplaats voor de zorg
Hoe maak je je personeelsbestand flexibeler, zodat je je medewerkers efficiënter en effectiever kunt inzetten? Lees verder »

Extra zorgpersoneel overbodig

14 november 2013

We hebben voldoende personeel in de zorg. Ook voor in de toekomst
Dat zegt Richard Boucherie, hoogleraar Stochastische Operations research aan de Universiteit Twente.

 

Lees verder »

Onafhankelijk Onderzoek : SaamFlex Kansrijke oplossing

5 november 2013

Centraal in het onderzoek  'Arbeidsmarkteffecten maatregelen AWBZ en Wmo en stelselwijziging JZ' staan de arbeidsmarkteffecten van de maatregelen uit het Regeerakkoord 2012 en het Begrotingsakkoord 2013. Een aantal perspectief rijke oplossingen komen hier aanbod. 

Lees verder »

White paper SaamFlex

15 oktober 2013

Naar aanleiding van gesprekken met zorgorganisaties verspreid over Nederland is een portaal ontwikkeld om gaten in roosters van zorgorganisaties te kunnen invullen zonder dat daar hoge kosten tegenover staan. Het Steunpunt in de Zorg, dat dit portaal heeft ontwikkeld, biedt deelnemende zorgorganisaties de mogelijkheid om met elkaar hun flexibiliteit en mobiliteit met betrekking tot de arbeidsmarkt te verhogen. Lees verder »

Zij staan voor u klaar!

13 oktober 2013

Gekwalificeerde Professionals uit uw eigen flexpool of die van collega-instellingen. Door samenwerking altijd gekwalificeerde medewerkers beschikbaar. Lees verder »

Hoe implementeer ik SaamFlex?

13 oktober 2013

Hoe implementeert een organisatie SaamFlex? In een aantal stappen wordt duidelijk gemaakt hoe een implementatie plaatsvind.

Lees verder »

Optimaliseer uw bezetting met SaamFlex

13 oktober 2013

Kinderopvang organisaties bestaan uit meerdere locaties, en maken gebruik van vaste medewerkers, invalkrachten en uitzendbureau's. In dit artikel wordt aangegeven hoe met behulp van SaamFlex de bezetting van locaties geoptimaliseerd kan worden.

Lees verder »